Jachthaven Wetterwille, Loosdrecht

Jachthaven Wetterwille, Loosdrecht

Jachthaven Wetterwille

Jachthaven Wetterwille is een prachtige haven aan de Loosdrechtse Plassen. De unieke ligging aan de Eerste Plas, in het hart van Oud-Loosdrecht, maakt van de haven de ideale bestemming voor elke watersportliefhebber.

Jachthaven Wetterwille voert al sinds 1998 de Blauwe Vlag en werd in 2011 door The Yacht Harbour Association onderscheiden met 5 Gold Anchors.

Wij bieden plaats aan 400 boten en zijn het hele jaar door geopend. U kunt bij ons terecht voor zomer-, winter- en droge stalling, een uitgebreide service, talrijke faciliteiten en botenverhuur.


Gold Anchor Award en Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan stranden en jachthavens in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw-Zeeland, Canada en de Caraïben.

De milieuonderscheiding wordt enkel toegekend aan schone en milieuvriendelijke havens die inspanningen leveren voor het behoud van de natuur. Jachthaven Wetterwille deed voor het eerst mee aan de campagne in 1998 en voert de Blauwe Vlag dus al meer dan 15 jaar. In 2014 kregen we ook de Groene Wimpel uitgereikt als een van de eerste havens in Nederland. De Groene Wimpel is een nieuwe onderscheiding voor havens die extra inspanningen doen op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen en verduurzaming.

Het Gold Anchor Award Scheme is een evaluatietool voor jachthavens ontworpen door The Yacht Harbour Association (TYHA). Het gaat na hoe de haven presteert op het vlak van klantvriendelijkheid en faciliteiten. 

Ratings gaan van 1 tot 5 Gold Anchors (Gouden Ankers). Elke award is het bewijs van een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande haven, waarbij het aantal Ankers het aanbod aan service en faciliteiten weerspiegelt.

Jachthaven Wetterwille kreeg in 2011 5 Gouden Ankers toegereikt. Deze maximumscore plaatst de haven op gelijke voet met de top van de internationale sector.

 


Trans Europe Marinas

Natuurlijk zijn we blij dat u bij ons in de haven ligt, maar als u graag eens andere wateren opzoekt, helpen we u daarbij! Jachthaven Wetterwille is lid van TransEurope Marinas en dat heeft heel wat voordelen voor u als ligplaatshouder. Niet alleen kunnen we u adviseren over vaarbestemmingen en kwaliteitshavens doorheen heel Europa, u krijgt ook nog eens 50% korting op het liggeld gedurende de eerste 5 nachten bij alle deelnemende locaties.

Haal uw gratis TransEurope-pasje op bij het havenkantoor, of meld u aan voor een digitaal Cruising Paspoort en geniet van watersportvakanties met korting in Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Europa.

 

Graag meer informatie? Vraag op het havenkantoor naar de brochure of bezoek de website van 
TransEurope Marinas voor alle aangesloten jachthavens. Wij wensen u veel - en voordelig - vaarplezier!