Jachthaven Waterland Monnickendam

Jachthaven Waterland Monnickendam

De Jachthaven

Direct gelegen aan de Gouwzee vindt u Jachthaven Waterland. Onze jachthaven ligt slechts 10 km ten noorden van Amsterdam in het landelijke gebied Waterland. De ruime groenvoorziening en rietkragen geven de haven een uniek karakter. Wij onderscheiden ons door onze vriendelijke medewerkers en 24/7 mentaliteit. Uw jacht is bij ons altijd in goede handen. De hoge standaard van de voorzieningen en de diverse nautische bedrijven op Jachthaven Waterland zorgen dat u maximaal kunt genieten in Monnickendam. 

 

Verhuur van ligplaatsen

Wij verhuren de ligplaatsen op zowel jaar- als seizoenscontract te water. Het contract loopt van 1 april tot 1 april of van 1 april tot 1 oktober. Als u een paar maanden uw schip in ons vaargebied wilt leggen, is dit natuurlijk mogelijk. 
De ligplaatsen in onze haven zijn tussen 7 en 15 meter lang. Op de kop- en langszijsteigers hebben ook grotere schepen een ligplaats. Bijna alle ligplaatsen hebben een vaste stroomaansluiting. Al onze steigers hebben algemene stroom- en waterpunten, die met de havenkaart geactiveerd worden. Voor nieuwe ligplaatshouders hebben wij een interessant aanbod.

Een beter milieu begint bij uw jachthaven!
 

Wij vinden het logisch dat wij in de huidige tijd spaarzaam moeten zijn met onze omgeving. Duurzaam ondernemen is niet alleen zonneenergie gebruiken voor het warme water in het toiletgebouw, maar ook met buitenwater de steigers schoonspuiten om zo het drinkwater te sparen. Deze mindset is bij alle bedrijven op de jachthaven aanwezig. Wij zijn trots te melden dat wij met het keurmerk de Blauwe Vlag met Groene Wimpel zijn onderscheiden, waarmee aangegeven wordt dat duurzaam ondernemen een centrale rol speelt in onze organisatie.

Jachthaven Waterland beschikt over

 
 • 15 tons kraan
 • Mogelijkheden voor winterberging op de wal
 • Loopafstand tot stadscentrum slechts 200 mtr
 • Nautisch bedrijven centrum
 • Alle ligplaatsen zijn voorzien van stroomaansluiting 
 • Speeltuinen
 • Toiletgebouw ( vernieuwd in 2012 met familiedouches )
 • Ruime bewaakte parkeergelegenheid
 • Gratis WIFI
 • Afvaleiland
 • Picknickplaatsen
 • Gratis leenfietsen voor lokale boodschappen

Waterland Jacht Charter

Van familie- tot wedstrijdjacht!

Vanuit Monnickendam bieden wij u een vloot van zeer comfortabele en zeewaardige zeiljachten: Dehler, J/Boats en X-Yachts, van 6 tot 13 meter. Onze schepen zijn uitgerust met een zeer complete vaar-, navigatie- en keukenuitrusting. Het vaargebied is IJsselmeer en Waddenzee. Noordzeezeilen of wedstrijd deelname is mogelijk met aantoonbare ervaring. 

Luxe & comfort op het water

Zeiljachten van Dehler, J/Boats en X-Yachts kenmerken zich door de hoogwaardige kwaliteit. Al onze schepen zijn voorzien van up-to-date apparatuur. Wij besteden veel aandacht aan het onderhoud van onze vloot. De zeiljachten van Waterland verkeren dan ook in een uitstekende staat van onderhoud. Ook tijdens uw vakantie staat het team van Waterland altijd voor u klaar. Al 30 jaar is onze motto “sportief zeilen en riant vakantievieren”.


Jachthaven Waterland Monnickendam

De haven beschikt over alle faciliteiten voor de sportieve zeiler: een 15 tons kraan, mogelijkheid voor winterberging op de wal, alle boxen met stroomaansluiting, toiletgebouw, afvaleiland,gratis WIFI, picknickplaatsen en speeltuin. Wij verhuren de ligplaatsen op jaarcontract te water,het contract loopt van 1april tot 1 april.

Monnickendam ligt direct aan de Gouwzee. Binnen een uurtje bent u in Volendam of Marken. Door de centrale ligging aan de hoge wal van het Markermeer, is er hier onder alle omstandigheden te zeilen.

Hoorn en Enkhuizen liggen op een paar uur afstand, maar de Gouwzee is ook een perfect ankerwater bij mooi weer.