Compagnieshaven Enkhuizen

Compagnieshaven Enkhuizen

Compagnieshaven Enkhuizen

De Compagnieshaven is gelegen aan de Noordelijke invaart van het Krabbersgat bij de historische havenstad Enkhuizen. Fysiek ligt de haven op dezelfde plaats als waar ooit de schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie hebben gelegen. Via Het Staverse Poortje loopt u over de geheel nieuwe Compagniesbrug welke toegang geeft tot de stad.

Jachthaven

Onze zeer gezellige haven biedt plaats aan zo'n 700 jachten en heeft alle voorzieningen in huis om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Elk jaar wordt de Compagnieshaven bezocht door zo’n enorm hoeveelheid passanten. Zo’n 20.000 schepen meren dan aan. Dit houdt in dat de voorzieningen ook in orde moeten zijn evenals de capaciteit van de douches en toiletten.


Welkom in Enkhuizen

Onze levendige en gezellige haven biedt plaats aan ca. 625 jachten en telt 395 autoparkeerplaatsen. Door haar uitstekende (recreative) mogelijkheden staat de haven garant voor een bijzonder prettig verblijf. Niet voor niets leggen jaarlijks zo'n 18.000 schepen in onze haven aan.
 
 
Maar niet alleen tijdens het vaarseizoen biedt de Compagnieshaven u een prettig thuis, want tussen de 2 vaarseizoenen in kunt u, zowel op de wal als in de beschutte haven, uw schip veilig - het terrein is bewaakt - en verantwoord laten overwinteren.
Over de mogelijkheden leest u elders op deze website meer.
 
 
Wij wensen u een prettig verblijf toe.
 
Het haventeam

Gold Anchor Award

De Compagnieshaven behoort tot de 5 Nederlandse jachthavens die zijn gecertificeerd met de 5 golden anchors.
 

De toekenning Gold Anchor is voor jachthavens over de gehele wereld en staat al meer dan 25 jaar bekend als een betrouwbare maatstaaf voor de kwaliteit van jachthavens. Elke beoordeelde jachthaven wordt onderworpen aan serieuze en strenge tests, waaronder:
 
De Marina Audit
Een uitgebreide set van criteria die wordt gecontroleerd en bewaakt door een jachthaven expert. Deze audit telt voor 85% van de Gold Anchor score, maar als de jachthaven niet voldoet aan de basis industrienormen kan deze geen Gold Anchors bereiken.
 
Mystery Shopper
Een reeks van 3 "mystery shopper" test de jachthaven op benadering van de klantenservice en de eerste indrukken die het biedt. De resultaten van deze test tellen voor 10% van de Gold Anchor score.
 
Ligplaatshouders vragenlijsten
Bestaande ligplaatshouders bij een Gold Anchor jachthaven worden gevraagd naar hun ervaringen van de faciliteiten en diensten van de jachthaven. Dit vertegenwoordigt 5 % van de uiteindelijke Gold Anchor score.
 
Alle Gold Anchor jachthavens voldoen aan de industrie standaarden, welke hogere ratings, meer faciliteiten en een grotere focus op customer services aan duiden.